Romii, informați preventiv de pompieri

Miercuri, 13 Februarie 2013Alba

Romii informati preventiv de pompieri | imaginea 1 Reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Romi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, au desfașurat o acțiune de informare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă a persoanelor de etnie romă, care a inclus aproximativ 70 persoane.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a încheiat în acest an un Protocol de colaborare cu Agenţia Naţională pentru Romi, având ca obiectiv principal informarea preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă, a comunităţii rome din judeţul Alba. Prima activitate de informare preventivă s-a desfăşurat joi, 7 februarie a.c., în satul Răchita, comuna Săsciori, unde, în prezenţa reprezentantului Agenţiei Naţionale pentru Romi şi al inspectoratului nostru, au participat aproximativ 70 persoane de etnie romă. Până la finele acestui an acţiuni similare se vor desfăşura şi în celelalte comunităţi rome din judeţ. Acţiunea face parte din Campania Naţională "R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile Sunt Catastrofale" desfăşurată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu sprijinul E-On România. Această campanie de informare şi conştientizare are scopul de a reduce incidentele de natura incendiilor şi exploziilor la gospodăriile cetăţeneşti, care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

Romii informati preventiv de pompieri | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.