Pompierii militari, implicați în curățenia de primăvară

Sâmbătă, 30 Martie 2013Timiș

Pompierii militari  implicati in curatenia de primavara | imaginea 1 Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "BANAT" al județului Timiș sprijină, cu forțe și mijloace, acțiunea ecologică de curățenie de primăvară, lansată de Primăria municipiului Timișoara, în colaborare cu S.C. Retim Ecologic Service S.A. Timișoara.

Activitățile de curățenie, în care sunt implicați pompierii militari, se desfășoară pe parcursul lunilor aprilie și mai, cu susținerea organelor administrației publice locale. Pompierii timișeni au extins acțiunea la nivelul întregului județ. Astfel că, în perioada menționată, se vor desfășura acțiuni de colectare a deșeurilor plutitoare de pe cursurile navigabile ale râurilor Bega și Timiș, respectiv de pe luciul apei lacului Surduc, cu ajutorul bărcilor pneumatice din dotare.

În paralel, inspectorii de prevenire ai I.S.U. Timiș, în cadrul controalelor efectuate la instituțiile de învățământ și la agenții economici, vor desfășura acțiuni de prevenire, conștientizare și menținere a calității aerului înconjurător. Asigurarea și păstrarea curățeniei și ordinii pe teritoriul localităților, buna gospodărire a acestora și respectarea normelor de igienă, reprezintă obligații fundamentale ale autorităților publice, agenților economici și a altor persoane juridice și, nu în ultimul rând, o datorie esențială a cetațenilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.