Lecţii despre siguranţă şi cursuri de prim-ajutor pentru elevii sibieni

Miercuri, 22 Mai 2013Sibiu

Lectii despre siguranta si cursuri de prim ajutor pentru elevii sibieni | imaginea 1 Pentru elevii a două şcoli sibiene, ziua de astăzi a fost una specială, rolul dascălilor fiind preluat, de această dată, de către profesori “în uniformă“, reprezentaţi de specialişti ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu, Serviciului  Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi voluntarilor E.ON România.

Acţiunea se înscrie în seria celor destinate susţinerii campaniei naţionale de educare şi informare preventivă “R.I.S.C. Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“, iniţiată în toamna anului trecut de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.

Cu această ocazie, elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 8 din municipiul Sibiu şi celor ai Şcolii Generale din comuna Cristian le-au fost diseminate informaţii privind utilizarea corectă a energiei electrice şi gazelor naturale, a modului de prevenire a incendiilor, evenimentelor ce pot genera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi măsurile de prim - ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le adopte în cazul producerii unor astfel de situaţii.

Lectii despre siguranta si cursuri de prim ajutor pentru elevii sibieni | imaginea 2 Receptivitatea şi deschiderea manifestate pentru prezentările privind măsurile de siguranţă şi prim - ajutor ne-au oferit certitudinea că cei mici vor valorifica în mediul familial cunoştinţele acumulate pe parcursul acestei activităţi, conştienţi fiind de rolul activ deţinut în prevenirea unor situaţii grave, soldate, de multe ori, cu importante pierderi materiale şi umane.

Cele două unităţi de învăţământ sibiene care au înţeles importanţa derulării unor astfel de acţiuni educativ-preventive vor fi răsplatite cu truse de prim - ajutor, detectoare de fum si bile extinctoare, destinate stingerii incendiilor.

Scopul proiectului, implementat în judeţul Sibiu în luna noiembrie 2012, constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai de către personal autorizat şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată obligatoriu la începutul sezonului rece).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.