Scădere semnificativă, în acest an, a numărului incendiilor de vegetaţie uscată şi litieră de pădure

Luni, 13 Mai 2013Hunedoara

Scadere semnificativa  in acest an  a numarului incendiilor de vegetatie uscata si litiera de padure | imaginea 1 Numărul incendiilor de vegetaţie uscată şi fond forestier, pentru lichidarea cărora au intervenit pompierii hunedoreni în anul 2013, a scăzut de aproximativ 8 ori în comparaţie cu anul precedent.

Astfel, dacă până la mijlocul lunii mai 2012, pompierii interveniseră la 881 incendii de vegetaţie uscată şi litieră de pădure, de la începutul anului 2013, pompierii au acţionat pentru lichidarea a 132 incendii care s-au manifestat la vegetaţia uscată şi fondul forestier.

Suprafaţa de teren, de pe teritoriul judeţului Hunedoara afectată de utilizarea focului deschis în spaţii deschise în vederea igienizării, este şi aceasta diminuată în acest an. În 2013, arderile s-au manifestat pe aproximativ 200 hectare de teren, în timp ce, în 2012, în primele 4 luni şi jumătate, au fost afectate de arderi în jur de 5.000 hectare.

Această scădere a fost determinată, pe de o parte, de condiţiile meteo neprielnice incendierilor din această primăvară, marcate de încălzirea bruscă şi apariţia rapidă a vegetaţiei proaspete, iar pe de altă parte de efortul de conştientizare a fermierilor depus de pompierii din cadrul Inspecţiei de Prevenire.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.