Instruire trimestrială

Sâmbătă, 01 Iunie 2013Bihor

Instruire trimestriala | imaginea 1 Joi, 27 mai a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor s-au desfăşurat activităţile de instruire trimestrială a cadrelor tehnice, şefilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă din zona de competenţă şi a reprezentanţilor operatorilor economici încadraţi SEVESO(care prezintă pericole de producere a accidentelor majore în care sunt implicate substanţe periculoase).

Scopul activităţii, la care au fost prezenţi adjunctul inspectorului şef, colonel Temian Gavril, patru ofiţeri specialişti din cadrul Inspecţiei de Prevenire a inspectoratului şi un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, l-a constituit abordarea unor teme referitoare la managementul situaţiilor de urgenţă la nivelul administraţiilor publice locale, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ, analiza aspectelor negative rezultate în urma acţiunilor preventive desfăşurate la nivelul acestora, precum şi familiarizarea participanţilor cu noutăţile legislative apărute în domeniu.

În cadrul instructajului, şefilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă şi cadrelor tehnice, le-au fost prezentate principalele cauze ale producerii incendiilor în această perioadă a anului, situaţia operativă, precum şi atribuţiile agentului de inundaţii. În acelaşi context, au fost discutate problemele întâmpinate de participanţii la instruire în îndeplinirea sarcinilor, măsurile necesare pentru depăşirea acestora şi modalităţile de optimizare a activităţii.

În ceea ce priveşte instruirea reprezentanţilor operatorilor economici surse de risc, încadraţi SEVESO, subiectele abordate au făcut referire la Directiva SEVESO în judeţul Bihor, baza legală a directivelor SEVESO la nivelul Uniunii Europene şi transpunerea acestora în România, autorităţile competente la nivel naţional şi judeţean şi obligaţiile acestor tipuri de operatori economici.

Instruire trimestriala | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.