Lecţii despre siguranţă şi măsuri de prim-ajutor pentru elevii din Arad şi Şiria

Vineri, 14 Iunie 2013Arad

Lectii despre siguranta si masuri de prim ajutor pentru elevii din Arad si Siria | imaginea 1 Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad alături de cei ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi voluntarii E.ON România au preluat rolul de profesori pentru elevii a trei şcoli din judeţul Arad. Acţiunea face parte din campania de educare şi informare preventivă “R.I.S.C. Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“, iniţiată în toamna anului trecut de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România.

Cu acest prilej, elevii Şcolii Generale Nr.4 “Ioan Slavici” din Şiria, ai Şcolii Gimnaziale “Iosif Moldovan” şi cei ai Licelului Pedagogic “Dimitrie Ţichindeal” din Arad au participat la o lecţie privind utilizarea corectă a energiei electrice şi gazelor naturale, modul de prevenire a incendiilor şi evenimentelor ce pot genera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi măsurile de prim - ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le aplice în cazul producerii unor astfel de situaţii.

Elevii au manifestat receptivitate şi deschidere pentru măsurile de siguranţă şi cele de prim – ajutor, oferindu-ne certitudinea că vor valorifica în mediul familial cunoştinţele acumulate pe parcursul acestei activităţi, conştienţi fiind de rolul activ deţinut în prevenirea unor situaţii grave, soldate, de multe ori, cu importante pierderi materiale şi umane.

Lectii despre siguranta si masuri de prim ajutor pentru elevii din Arad si Siria | imaginea 2 Cele trei instituţii de învăţământ în cadrul cărora s-a derulat acţiunea educativ-preventivă au fost răsplatite cu truse de prim – ajutor şi detectoare de fum.

La acţiunea desfăşurată în localitatea Şiria au fost invitaţi şi reprezentanţi ai filialei judeţene Crucea Roşie Arad, ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şiria şi echipajul „Sanitarii pricepuţi” din cadrul Liceului Teoretic Pâncota.

Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Arad începând cu luna noiembrie 2012 şi constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai de către personal autorizat şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată obligatoriu la începutul sezonului rece).

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.