Lecţii despre siguranţă şi măsuri de prim-ajutor pentru elevii din Giroc, Chişoda şi Timişoara

Sâmbătă, 01 Iunie 2013Timiș

Lectii despre siguranta si masuri de prim ajutor pentru elevii din Giroc Chisoda si Timisoara | imaginea 1 Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş alături de cei ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi voluntarii E.ON România au preluat în cursul acestei săptămâni rolul de profesori pentru elevii a trei şcoli din judeţul Timiş.

Acţiunea face parte din campania de educare şi informare preventivă ,,R.I.S.C. Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!“, iniţiată în toamna anului trecut de către

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România. Cu acest prilej, elevii Şcolii Generale Giroc, ai Şcolii Generale Chişoda şi cei ai Liceului Pedagogic ,,Carmen Sylva" din Timişoara au participat la o lecţie privind utilizarea corectă a energiei electrice şi gazelor naturale, modul de prevenire a incendiilor şi evenimentelor ce pot genera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi măsurile de prim - ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le aplice în cazul producerii unor astfel de situaţii.

Lectii despre siguranta si masuri de prim ajutor pentru elevii din Giroc Chisoda si Timisoara | imaginea 2 Elevii au manifestat receptivitate şi deschidere pentru măsurile de siguranţă şi cele de prim – ajutor, manifestându-și intentiția de a valorifica cunoştinţele acumulate și în mediul familial. Cele trei instituţii de învăţământ, în cadrul cărora s-a derulat acţiunea educativ-preventivă, au fost răsplatite cu truse de prim – ajutor şi detectoare de fum.

Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Timiş începând cu luna noiembrie 2012 şi constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai de către personal autorizat şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată obligatoriu, la începutul sezonului rece).

Lectii despre siguranta si masuri de prim ajutor pentru elevii din Giroc Chisoda si Timisoara | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.