Pompierii în control

Miercuri, 05 Iunie 2013Bihor

Pompierii in control | imaginea 1 În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul lunii mai a.c., Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 205 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean.

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 1150 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 482 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 646 sancţiuni, cuprinzând 481 avertismente şi 165 amenzi, în cuantum de 143000 lei. Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, instalaţii de iluminat exploatate cu improvizaţii, executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, coşuri de evacuare a fumului neizolate faţă de materialele combustibile din structura podului, elemente de lemn din structura acoperişurilor neignifugate, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de siguranţă, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, etc…

Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 189 exerciţii de alarmare în caz de incendiu şi şase exerciţii de alarmare publică, respectiv 119 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

Pompierii in control | imaginea 5 De asemenea, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a desfăşurat la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul campaniilor „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!”, „Să fim o naţiune pregătită”, „Singur acasă, sunt în siguranţă?”, activităţi ce vor continua şi în perioada următoare.

Astfel de acţiuni au fost desfăşurate şi sâmbătă, 01 iunie a.c., când, cu ocazia „Zilei Copilului”, la sediul subunităţilor inspectoratului, sute de vizitatori au asistat la prezentarea tehnicii de intervenţie din dotarea pompierilor militari şi la exerciţiile de stingere a incendiilor, de descarcerare, de salvare de la înălţime, de acordare a primului ajutor calificat şi au participat la sesiuni de informare preventivă, în cadrul cărora le-au fost distribuite afişe şi pliante cu caracter educativ în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.