Marți 13 - Ziua Porților Deschise

Miercuri, 14 August 2013Vrancea

Marti 13  Ziua Portilor Deschise | imaginea 1 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează “Ziua informării Preventive”. Derulate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Astfel, marțî, 13 august a.c., în intervalul 10.00 – 13.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea şi-a deschis porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Pentru cei care au dorit să viziteze sediile pompierilor din Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra au fost prezentate diverse mijloace de intervenţie în cazul unor situaţii de urgenţă, modul de folosire a acestora şi s-au distribuit materiale informative. Totodată, în municipiul Focşani, au fost organizate puncte de informare preventivă, în cadrul cărora au fost distribuite materiale informative ce cuprind reguli de comportare a populaţiei în diferite situaţii de urgenţă.

Dacă pentru unele persoane o zi de 13 poate aduce ghinion, mai ales dacă se suprapune cu o zi de marţi, pentru specialiştii Inspecţiei de Prevenire această coincidenţă reprezintă doar un prilej în plus de a trage un semnal de alarmă asupra importanţei respectării măsurilor de prevenire. O situaţie de urgenţă se poate produce în orice zi, indiferent de data sau ziua din calendar, dar la fel, în orice zi, prin respectarea măsurilor specifice ne putem proteja pe noi şi pe cei de lângă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.