Ziua informării preventive sub sloganul „Preveniţi ghinionul” organizată în 6 municipii, oraşe şi comune din judeţul Hunedoara

Miercuri, 14 August 2013Hunedoara

Ziua informarii preventive sub sloganul  Preveniti ghinionul  organizata in 6 municipii  orase si comune din judetul Hunedoara | imaginea 1 Marți, 13 august a.c., inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Hunedoara şi pompieri ai Detaşamentelor din Deva, Hunedoara, Petroşani şi Orăştie, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad, precum şi angajaţi ai E-ON România s-au implicat în acţiunea de promovare a culturii de securitate la incendiu cu ocazia Zilei Informării Preventive organizată sub sloganul Preveniţi Ghinionul.

Pompierii salvatori şi angajaţii E-ON au distribuit materiale care conţin sfaturi pentru prevenirea incendiilor generate de instalaţiile electrice sau pe gaz improvizate sau de coşurile de fum necuraţate corespunzător.

Pompierii au organizat puncte de informare pe arterele intens circulate sau în centrele comerciale din localităţile Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Ilia şi Brad. În plus, câteva zeci de copii de gimnaziu şi liceu aflaţi în tabăra de la Căprioara, în apropierea Devei, au participat la o lecţie interactivă în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Ziua informarii preventive sub sloganul  Preveniti ghinionul  organizata in 6 municipii  orase si comune din judetul Hunedoara | imaginea 2 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”.

Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă I.G.S.U. a încheiat în anul 2012 un parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat “Împreună pentru siguranţă al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.