Parteneri în orașul siguranței

Miercuri, 02 Octombrie 2013Vrancea

Parteneri in orasul sigurantei | imaginea 1 Conştientizarea riscurilor la care se expun în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodată şi principalele norme de comportare în cazul producerii unor incendii, cutremure ori inundaţii au fost principalele informaţii care au fost transmise celor prezenţi miercuri, 2 octombrie a.c., în Grădina Publică din municipiul Focşani, la „Oraşul siguranţei pentru copii şi tineri”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a participat la activitatea organizată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, alături de celelalte instituţii publice locale. Astfel că, au fost amplasate trei ateliere de lucru în care reprezentanţii I.S.U. au prezentat copiilor şi însoţitorilor acestora o autospecială de lucru cu apă şi spumă, utilizată în timpul intervenţiilor de stingere a incendiilor, căutare/salvare persoane, dar şi pentru limitarea şi înlăturarea consecinţelor unor situaţii de urgenţă generate de inundaţii, alunecări de teren, ori cutremure.

Pentru a evidenţia riscurile la care se expun în momentul descoperirii muniţiilor rămase neexplodate, specialiştii pirotehnişti au adus câteva astfel de elemente neutralizate. Misiunile de asanare sunt frecvente în judeţul nostru, iar muniţii neexplodate au fost descoperite atât în mediul rural cât şi în zonele populate din centrele oraşelor. Astfel că, este foarte important să putem identifica aceste elemente periculoase şi să nu acţionăm asupra lor.

De asemenea, reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire au distribuit materiale informative pe tipuri de riscuri generatoare de situaţii de urgenţă pentru a putea preveni producerea unor incendii, dar şi pentru a adopta comportamentul adecvat în cazul producerii unor cutremure ori inundaţii.

Vizitatorii au manifestat interes faţă de tehnica expusă şi informaţiile transmise, adresând întrebări şi exprimând puncte de vedere personale cu privire la situaţii în care au trebuit să acţioneze conform normelor şi recomandărilor primite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.