Activităţi de Informare Preventivă

Miercuri, 11 Decembrie 2013Bihor

Activitati de Informare Preventiva | imaginea 1 Marți, 10 decembrie a.c., Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a desfăşurat o activitate complexă de informare preventivă, în comuna Suplacu de Barcău.

Astfel, începând de la ora 09.00, în piaţa agro-alimentară din localitate au fost distribuite pliante şi broşuri conţinând măsuri de apărare împotriva incendiilor, iar la Punctul de Informare Preventivă amenajat în acelaşi loc, cadrele Inspecţiei de Prevenire au explicat cetăţenilor modul în care trebuie să acţioneze înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

Totodată, în jurul orei 09.10, la Liceul Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău s-a desfăşurat un exerciţiu de alarmare-evacuare în caz de incendiu, la care au participat şi membrii Serviciului Voluntar, respectiv Privat pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. Pe parcursul derulării acestuia, aproximativ 650 de elevi, de clasele I- XIII, au asistat la acţiuni de salvare persoane, acordare de prim ajutor calificat şi de stingere a unui incendiu, efectuate de serviciile de urgenţă menţionate.

Activitati de Informare Preventiva | imaginea 2 Adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, col. Temian Gavril, a reamintit elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, insistând cu precădere asupra modalităţii de preîntâmpinare a unor evenimente nedorite pe timpul sărbătorilor de iarnă.

În acelaşi context, personalul Inspecţiei de Prevenire a organizat, în sala de festivităţi a liceului, o lecţie deschisă la care au participat aproximativ 100 de copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani. În cadrul acestei activităţi, pompierii militari au prezentat elevilor materiale video cu caracter instructiv-educativ, explicându-le totodată, măsurile prin care pot preveni diferite situaţii de urgenţă şi modul în care trebuie să se comporte în cazul producerii acestora, în scopul protejării atât a propriei vieţi, cât şi a celor din jur.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.