Învăţaţi să-şi apere casele de incendii

Duminică, 22 Decembrie 2013Botoșani

Invatati sa si apere casele de incendii | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicole Iorga” al Judeţului Botoşani continuă acţiunile de informare şi educare preventivă a populaţiei derulate în cadrul campaniilor naţionale “F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!” şi “Vreau să fiu voluntar”.

Activităţile derulate în această lună au ca obiectiv principal cunoaşterea de către cetăţeni a regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării specifice sezonului rece şi Sărbătorilor de Iarnă.

Totodată, localnicii au aflat cum pot deveni pompieri voluntari, precum şi despre rolul şi importanţa voluntariatului în situaţii de urgenţă, în speranţa că va creşte numărul solicitărilor din partea cetăţenilor pentru intrarea într-un serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă. În perioada 10 – 20.12.2013, inspectorii de prevenire au organizat puncte mobile de informare în spaţii publice, complexe comerciale cu afluenţă mare de persoane din municipiul Botoşani şi oraşele Săveni şi Darabani. Acţiunile de informare şi educare preventivă au fost derulate împreună cu membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani, Săveni şi Darabani.

I.S.U. Botoşani derulează permanent activităţi de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie şi căldură, în scopul scăderii numărului de incendii produse la locuinţe şi gospodării şi, implicit, pentru reducerea numărului victimelor din rândul copiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.