Inspectorii de prevenire în acțiune

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014Bihor

Inspectorii de prevenire in actiune | imaginea 1 În primele trei luni ale acestui an, Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 557 acţiuni de control la 65 de localităţi, 320 de operatori economici (regii autonome, staţii de distribuţie carburanţi către populaţie, operatori economici din industria uşoară şi alimentară) şi 143 de instituţii (şcoli, grădiniţe, creşe, baze sportive şi biserici).

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 4239 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 1582 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 2699 sancţiuni, cuprinzând 2278 avertismente şi 421 amenzi, în cuantum de 389 500 lei. Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, sisteme de încălzire cu defecţiuni, executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de intervenţie (hidranţi interiori şi exteriori), neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, etc..

Inspectorii de prevenire in actiune | imaginea 2 Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 542 exerciţii de alarmare în caz de incendiu şi 33 exerciţii de alarmare publică, respectiv 742 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii. În aceeaşi perioadă, Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a derulat la nivelul judeţului, acţiuni aferente campaniei „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!”, scopul acestora vizând reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor, etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate. Activităţile de informare preventivă a adulţilor şi copiilor s-au derulat sub forma unor exerciţii de alarmare şi evacuare în şcoli şi licee, lecţii deschise, jocuri interactive, instruiri privitoare la comportamentul în caz de incendiu şi distribuire de materiale informative în locuri cu aglomerări de persoane şi în comunităţi defavorizate. De asemenea, personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat instruiri ale primarilor şi controale tematice la unităţile administrativ-teritoriale din judeţ în scopul preîntâmpinării arderilor de vegetaţie uscată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.