1149 de sancțiuni aplicate de inspectorii de prevenire în luna mai

Luni, 09 Iunie 2014Bihor

1149 de sanctiuni aplicate de inspectorii de prevenire in luna mai | imaginea 1 În luna mai a.c., Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 652 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi instituţiile în care au fost amenajate secţiile de votare.

În cadrul acestor activităţi au fost depistate 1903 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 862 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 1149 sancţiuni, cuprinzând 1096 avertismente şi 53 amenzi, în cuantum de 94000 lei. Principalele nereguli au constat în: lipsa dotării corespunzătoare cu mijloace de intervenţie pentru stingerea incendiilor, neexecutarea lucrărilor de verificare a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie, exploatarea instalaţiilor electrice cu improvizaţii şi suprasolicitarea acestora prin conectarea simultană a mai multor consumatori la aceeaşi priză, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile specifice (găleţi, lopeţi, târnăcoape, căngi), deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de siguranţă, etc..

1149 de sanctiuni aplicate de inspectorii de prevenire in luna mai | imaginea 2 Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 138 exerciţii în caz de incendiu şi 663 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

De asemenea, printre activităţile derulate de personalul Inspecţiei de Prevenire a inspectoratului s-au numărat: acţiuni instructiv-educative efectuate la nivelul unităţilor şcolare din judeţ ( lecţii deschise, prezentări şi jocuri interactive cu tematică specifică), organizarea unor puncte de informare preventivă în complexe comerciale, susţinerea unor sesiuni informative în cadrul Zilei Porţilor Deschise organizate cu ocazia „Zilei Informării Preventive” şi „Zilei Internaţionale a Copilului”, precum şi distribuirea de pliante şi broşuri referitoare la modul de comportare ce trebuie adoptat premergător, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă generate de diferite tipuri de riscuri specifice judeţului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.