„Fii Salvator - Educație pentru un viitor mai sigur!”

Duminică, 29 Iunie 2014Teleorman

Fii Salvator   Educatie pentru un viitor mai sigur | imaginea 1 Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Poeni au luat parte la activitățile înscrise în programul educațional „Fii Salvator - Educație pentru un viitor mai sigur!”, derulat de către OMV Petrom în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

Obiectivele acestei activități au fost dezvoltarea capacității de percepție în domeniul apărării împotriva incendiilor și a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar, cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență și formarea spiritului de solidaritate și implicarea individuală sau în echipă în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență.

Angajații Petrom și experții ISU Teleorman au prezentat elevilor materiale privind modul de comportare în situații de urgență (incendii, inundații, cutremure), materiale privind meseria de pompier - rolul în societate, aptitudini și pregătirea necesară, au efectuat un exercițiu de evacuare în caz de urgență, au prezentat autospeciala de intervenție în caz de incendiu a Serviciului Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) Asset 5 Moesia Nord - Petrom și câteva exerciții demonstrative (folosirea unui stingător și stingerea unui incendiu).

În cadrul lecțiilor interactive, elevii Școlii Gimnaziale Poeni au învățat de la pompierii teleormăneni cum să identifice potențialele pericole de la școală și de acasă și metodele prin care acestea pot fi evitate. La sfârșitul programului, toți copiii au primit pliante cu materiale informative, au avut ocazia să vadă cum funcționează autospeciala Petrom pentru stingerea incendiilor, au învățat despre modalitatea de utilizare a extinctorului și au fost recompensați pentru implicarea în aceste activități cu dulciuri și sucuri de către angajații OMV Petrom și cei din cadrul primăriei.

Evenimentul s-a desfășurat la Școala Gimnazială din comuna Poeni și a implicat elevii din clasele I-IV și V-VIII alături de prof. Anghel Luminița - directorul școlii și prof. Nicoleta Marin, Primarul localității Poeni - dl. Dincă Ion, conducerea I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman - inspector șef colonel Sandu Liviu Sorinel, adjunctul inspectorului șef - colonel Chivu Aurel și maior Epure Traian, echipa locală Relații Comunitare și Conducerea Zonei Producție V Moesia Nord - OMV Petrom prin doamna Tudor Gina - busines officer, ing. Radu Gabriel - șef administrație zonă și șeful Serviciului voluntar pentru situații de urgență (SVSU) al localității Poeni - dl. Nae Badea.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.