Autorităţile locale din comuna Gruia testate de pompieri

Duminică, 20 Iulie 2014Mehedinți

Autoritatile locale din comuna Gruia testate de pompieri | imaginea 1 Semnalul de alarmare acustică activat de către comitetul local pentru situaţii de urgenţă a tulburat liniştea cetăţenilor din localitatea Gruia. Acesta a fost pus în funcţiune în cadrul unui exerciţiu care a vizat educarea populaţiei în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă.

Exerciţiul a fost desfăşurat de către comitetul local pentru situaţii de urgenţă (CLSU) împreună cu serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă (SVSU) al localităţii Gruia şi a avut ca scop antrenarea forţelor participante privind alertarea populaţiei şi intervenţia în cazul producerii unui incendiu de vegetaţie uscată, care punea în pericol culturile de cereale.

Modul de alertare, dar şi activitatea desfăşurată de către cei cu atribuţii în limitarea şi localizarea incendiului de vegetaţie uscată, a fost urmărită îndeaproape de către pompierii din cadrul ISU „Drobeta”. Inspectorii din cadrul ISU Mehedinţi au verificat, pe perioada controlului de prevenire desfăşurat în localitatea Gruia, reacţia autorităţilor locale şi modul localizare şi lichidare a incendiului.

Autoritatile locale din comuna Gruia testate de pompieri | imaginea 2 Astfel de exerciţii sunt planificate şi organizate la nivelul fiecărei localităţi din judeţul Mehedinţi şi au ca scop educarea populaţiei, dar şi antrenarea SVSU şi CLSU în gestionarea unei situaţii de urgenţă produse la nivelul comunei. Conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, primarul sau înlocuitorul legal al acestuia conduce operaţiunile de intervenţie în cazul producerii incendiilor, până la sosirea pompierilor profesionişti.

Semnalul de alarmare acustică “alarma la dezastre”, are durata de 2 minute şi se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele şi are rolul de a alarma populaţia, atunci când localitatea este predispusă pericolului imediat al unui dezastru natural. Semnalul încetarea alarmei se compune dintr-un sunet continuu cu durata de 2 minute.

Autoritatile locale din comuna Gruia testate de pompieri | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.