Vreau să previn!

Luni, 07 Iulie 2014Constanța

Vreau sa previn | imaginea 1 În dimineaţa zilei de luni, 07 iulie a.c., o parte din personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a desfăşurat o vizită, în cadrul campaniei de informare şi educare publică în domeniul pregătirii pentru situaţii de urgenţă - „Vreau să previn!”, la Fundaţia „Giovanni Bosco”.

Aproximativ 320 de copii au avut parte de un program variat, structurat pe ateliere menite să-i familiarizeze cu munca şi misiunea pompierilor militari. Tinerii au fost iniţiaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, fiindu-le prezentate pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, insistându-se cu precădere asupra modului în care trebuie să se comporte pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, precum incendiile şi accidentele la scăldat.

Totodată, copiilor li s-a explicat maniera în care se pot proteja înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă, iar la atelierul de prim ajutor aceştia şi-au însuşit noţiunile de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri etc.). După sesiunea de informare preventivă, echipajele de pompieri au prezentat micuţilor autospecialele pentru stingerea incendiilor şi alte echipamente de intervenţie specifice, folosite de pompierii militari pentru salvarea semenilor, protejarea bunurilor şi ocrotirea mediului înconjurător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.