Vacanță în siguranță!

Luni, 18 August 2014Constanța

Vacanta in siguranta | imaginea 1 În cursul zilei de marți, 12 august a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost distribuite materiale de informare şi educare a populaţiei cu tema „Prevenirea incendiilor în perioadele caniculare şi secetoase” şi au fost făcute recomandări pentru ca fiecare cetăţean să aibă parte de o „Vacanţă în siguranţă”.

Toţi cetăţenii care au primit materialele informative, au fost receptivi şi deschişi la informaţiile specifice acestei perioade caniculare şi şi-au însuşit regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor.

În scopul evitării unor evenimente nedorite pe timpul vacanţei de vară, specialiştii ISU „Dobrogea” au făcut recomandări cetăţenilor şi în ceea ce priveşte respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa, familia, bunurile şi implicit, a le asigura o vacanţă liniştită, ferită de situaţii nefericite.

Vacanta in siguranta | imaginea 2 Totodată, pentru a preîntâmpina arderea miriştilor, a resturilor ori a vegetaţiei uscate, au fost distribuite, către toate primăriile din judeţ, materiale informative pentru a le reaminti cetăţenilor că în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Deoarece evenimentele generatoare de situaţii de urgenţă nu pot fi întotdeauna evitate, însă acestea pot fi prevenite şi gestionate, activitatea de informare preventivă desfăşurată de ISU „Dobrogea” are ca scop principal crearea unei mentalităţi adecvate la nivelul comunităţii.

Vacanta in siguranta | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.