Elevii au învăţat cum să acorde primul ajutor în cazul producerii unei catastrofe

Joi, 26 Martie 2015Mureș

Elevii au invatat cum sa acorde primul ajutor in cazul producerii unei catastrofe | imaginea 1 Specialiştii E.ON România şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş (ISU) au revenit la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Târgu Mureş, de această dată însoţiţi de specialiştii Serviciului Mobil pentru Urgenţă şi Descarcerare Mureş (SMURD), pentru a-i învăţa pe copii, dar şi pe cadrele didactice despre felul în care trebuie să se protejeze în cazul producerii unui cutremur, dar şi cum trebuie acordat primul ajutor în diverse situaţii cu care se pot întâlni în viaţa de zi cu zi.

Acţiunea a reprezentat şi un bun prilej de recapitulare a celor mai importante noţiuni despre gaze naturale şi energie electrică şi despre felul în care trebuie să reacţionăm în cazul unui cutremur, noţiuni care au fost predate copiilor la acţiunea precedentă.

„Dincolo de activitatea profesională sunt mamă şi de aceea sunt foarte procupată de educaţia copiilor. Astăzi am avut mai multe jocuri educative privind utilizarea corectă a gazelor naturale şi energiei electrice, iar copiii au fost foarte receptivi şi dornici să exprime în faţa clasei tot ceea ce au învăţat în urmă cu două săptămâni”, a declarat doamna Cătălina Popa, Director Divizie în cadrul E.ON Energie România, prezentă la eveniment în calitate de voluntar.

„Întotdeauna într-o şcoală este binevenită prezenţa specialiştilor de la SMURD care să prezinte exerciţii practice despre felul în care trebuie să acordăm primul ajutor. La fel de binevenite şi importante sunt lecţiile despre energie, dar şi cele privind măsurile pe care trebuie să le aplicăm în cazul unui cutremur astfel încât să avem de suferit cât mai puţin de pe urma unei astfel de catastrofe”, a declarat doamna Adela Belean, profesor la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”.

Elevii au invatat cum sa acorde primul ajutor in cazul producerii unei catastrofe | imaginea 2 Copiii au fost foarte entuziaşti şi au declarat la sfârşitul lecţiilor că le-au plăcut foarte mult toate activităţile la care au luat parte şi că îi mai aşteaptă pe specialiştii E.ON, ISU şi SMURD să revină în şcoala lor.

La final a fost organizat un exerciţiu de evacuare în care au fost implicaţi toţi elevii şcolii, precum şi cadrele didactice.

Acţiunile desfăşurate la Şcoala Gimnazială” Nicolae Bălcescu” Târgu Mureş fac parte din campaniile de informare „Nu tremur la cutremur” şi „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”, mai multe informaţii veţi putea regăsi pe site-ul www.nutremurlacutremur şi www.risc.info.ro.

Acţiuni similare au mai fost organizate la Şcoala Generală nr. 7 din Târgu Mureş, respectiv la Şcoala Generală nr. 2 şi Şcoala Generală Ioan Vlăduţiu din Luduş.

Elevii au invatat cum sa acorde primul ajutor in cazul producerii unei catastrofe | imaginea 3 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au încheiat în luna septembrie 2012 parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, în cadrul căruia se derulează campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

În acest an, circa 60 de şcoli din cele 20 de judeţe din zona de acoperire operaţională a E.ON România vor fi beneficiare ale lecţiilor susţinute de E.ON România şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

„Lecţiile despre Energie” reprezintă un proiect al E.ON România iniţiat în anul 2009 care a fost derulat în peste 200 de şcoli cu participarea a circa 10.000 de elevi, lecţiile fiind susţinute de 630 de voluntari.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.