Acțiune de informare a comunităţilor privind situaţiile de urgenţă

Marți, 22 Septembrie 2015Teleorman

Actiune de informare a comunitatilor privind situatiile de urgenta | imaginea 1 Joi, 17 septembrie 2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman în colaborare cu OMV Petrom S.A. şi Filiala Judeţeană de Cruce Roşie au organizat şi desfăşurat în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din localitatea Poeni o activitate de informare şi educare preventivă a elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Obiectivele propuse au fost dezvoltarea capacităţii de percepţie în domeniul apărării împotriva incendiilor şi a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă şi formarea spiritului de solidaritate prin implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Reprezentanţii Petrom, specialiştii ISU Teleorman şi voluntarii de la Crucea Roşie au prezentat elevilor materiale privind modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă (incendii, explozii, inundaţii, cutremure), materiale privind meseria de pompier - rolul în societate, aptitudini şi pregătirea necesară, au efectuat un exerciţiu de evacuare în caz de urgenţă, au prezentat autospeciala de intervenţie în caz de incendiu a Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) – OMV Petrom, modalităţile de acordare a primului ajutor şi câteva exerciţii demonstrative (folosirea unui stingător şi stingerea unui incendiu la tava cu combustibile).

Actiune de informare a comunitatilor privind situatiile de urgenta | imaginea 2 În cadrul lecţiilor interactive, elevii Şcolii Gimnaziale Poeni au învăţat de la pompierii teleormăneni cum să identifice potenţialele pericole de la şcoală şi de acasă şi metodele prin care acestea pot fi evitate.

Pe parcursul programului, toţi copiii au primit pliante cu materiale informative, au avut ocazia să vadă cum funcţionează autospeciala de lucru cu apă şi spumă din cadrul Seriviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Petrom pentru stingerea incendiilor, au învăţat despre modalitatea de utilizare a stingătoarelor şi acordarea primului ajutor unei persoane rănite înurma producerii unei situaţii de urgenţă, iar pentru implicarea de care au dat dovadă au fost recompensaţi cu premii de către organizatori.

Având în vedere obiectivele acestei activităţi, salutăm preocuparea companiei OMV Petrom pentru implicarea în educarea comunităţilor umane în domeniul situaţiilor de urgenţă, în vederea protejării vieţii şi bunurilor materiale, iar în viitor sperăm la o colaborare la fel de fructuoasă cu unitatea noastră, care să aducă un plus de valoare acţiunilor de informare preventivă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.