Întâlnire cu specialiștii în construcții pe tema ”Siguranței la foc”

Duminică, 15 Noiembrie 2015Suceava

Intalnire cu specialistii in constructii pe tema  Sigurantei la foc | imaginea 1 Miercuri, 11 noiembrie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, a avut loc o întâlnire cu arhitecţii, proiectanţii şi verificatorii de proiecte la cerinţa esenţială de calitate „Siguranţă la foc”.

Dintre scopurile întâlnirii, menţionăm prezentarea şi discutarea pe marginea legislaţiei nou apărute, respectiv analize şi dezbateri pe legislaţia tehnică care reglementează proiectarea şi realizarea construcţiilor cu destinaţie de cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacole şi mall-uri, în ceea ce priveşte securitatea la incendiu.

Participanţii au manifestat un interes deosebit şi au fost activi la dezbatere, solicitând conducerii inspectoratului ca aceste întâlniri să fie reluate şi desfăşurate cel puţin o dată pe an.

Intalnire cu specialistii in constructii pe tema  Sigurantei la foc | imaginea 2 De asemenea, vineri, 13 noiembrie a.c., în aceeaşi locaţie, a avut loc o întâlnire între specialiştii pirotehnişti ai instituţiei şi operatorii economici autorizaţi pentru executarea jocurilor de artificii şi pentru comercializarea articolelor pirotehnice, de pe raza judeţului Suceava.

Printre obiectivele aduse în discuţie au fost noutăţile legislative în domeniul de referinţă, modalitatea şi documentaţia necesară pentru obţinerea acordurilor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă privind jocurile de artificii şi comercializarea articolelor pirotehnice, punându-se accent pe respectarea normelor de apărarea împotriva incendiilor în locaţiile unde aceştia prestează servicii.

Discuţiile au fost deschise şi s-au prezentat diferite situaţii cu care operatorii eonomici s-au confruntat de-a lungul timpului şi care s-ar fi putut transforma în tragedii. Aceştia s-au arătat mulţumiţi de întâlnirea cu specialiştii pirotehnişti şi au apreciat acţiunea de informare preventivă, pentru a putea funcţiona în condiţii de legalitate şi de siguranţă pentru public.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.