Unitățile sanitare cu paturi, controlate de pompieri

Luni, 27 Februarie 2017Teleorman

Unitatile sanitare cu paturi  controlate de pompieri | imaginea 1 Pentru asigurarea continuității acțiunilor preventive, în luna februarie a acestui an pompierii militari teleormăneni au derulat controale și verificări la unitățile sanitare cu paturi din județul nostru.

Până la data de 21 februarie 2017, au fost controlate pe linie de prevenire și stingere a incendiilor opt unități sanitare cu paturi, rezultând următoarele:

  • au fost depistate 58 de deficiențe, 13 au fost soluționate/înlăturate pe timpul controlului și 45 au fost sancționate;
  • au fost aplicate un număr de 36 de avertismente și 7 amenzi contravenționale, în cuantum de 18500 de lei.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire, pe linia cărora au fost găsite și neregulile, au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Din cele opt unități medicale verificate, o unitate nu are autorizație, iar o altă unitate are doar avizul de securitate la incendiu.

Unitatile sanitare cu paturi  controlate de pompieri | imaginea 2 Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 8 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Până la sfârșitul lunii februarie, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre își vor concentra activitatea de verificare a respectăriilor normelor de prevenire și stingere a incendiilor la toate unitățile sanitare cu paturi, precum și unitățile de învățământ din județ.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman desfăşoară permanent activităţi orientate spre siguranţa cetăţeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.