Simpozion cu tema “Semnificația zilei de 28 februarie. Protecția Civilă în România”, la Muzeul Banatului Montan din Reșița

Vineri, 01 Martie 2019Caraș-Severin
Sursa Foto: ISU Caraș-Severin

Simpozion cu tema  Semnificatia zilei de 28 februarie  Protectia Civila in Romania   la Muzeul Banatului Montan din Resita | imaginea 1 Miercuri, 27 februarie, a.c., la Muzeul Banatului Montan din Reșița, a avut loc Simpozionul cu tema “Semnificația zilei de 28 februarie. Protecția Civilă în România”, ocazie cu care s-a efectuat și instruirea şefilor serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă și a cadrelor tehnice și responsabililor pe linia prevenirii și stingerii incendiilor de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Specialiștii inspectoratului le-au vorbit participanților despre istoricul și rolul protecției civile, despre Planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență al județului Caraș-Severin, aprobat prin ordin de prefect, dar și despre adăposturile de protecție civilă. Totodată s-a realizat o analiză a activității serviciilor voluntare pentru situații de urgență pe anul 2018 și au fost prezentate aspecte privind modul de realizare a activității de prevenire. De asemenea, s-a discutat despre programul de voluntariat ”Salvator din pasiune” și despre o problemă ”fierbinte”, de actualitate, și anume arderile necontrolate de vegetație uscată.

Marţi, 26 februarie, a.c., la sediul inspectoratului, s-a desfășurat un antrenament pentru ceremonialul militar care va avea loc miercuri, 27 februarie. Aceste activități se încadrează în seria activităților planificate de pompierii militari cărășeni pentru aniversarea Zilei Protecției Civile în România, în data de 28 februarie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.