Pregătire cu personalul obiectivelor de cult religios

Joi, 11 Aprilie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Pregatire cu personalul obiectivelor de cult religios | imaginea 1 În această perioadă premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii militari efectuează instruiri în domeniul prevenirii situațiilor de urgență cu personalul unităților de cult religios din județ, pe centre de pregătire, în orașul Videle și municipiile Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Alexandria.

Temele abordate vizează subiecte precum avizarea-autorizarea obiectivelor de cult, pregătirea personalului în domeniul situațiilor de urgență, în special prin exerciții de evacuare în caz de incendiu și de asigurare a primei intervenții, precum și regulile și măsurile de prevenire a incendiilor.

În vederea creșterii gradului de siguranță a populației, în luna aprilie, pompierii militari teleormăneni vor efectua mai multe controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la lăcașurile de cult unde se preconizează că vor fi aglomerări mari de persoane pe timpul slujbelor religioase.

Pompierii vor avea în atenție dotarea cu stingătoare a acestora, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice, stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat, respectarea tuturor normelor de prevenire și stingere a incendiilor și instruirea personalului clerical privind modul de gestionare a unei situații de urgență generată de un astfel de eveniment.

Misiunile pompierilor teleormăneni vor fi întotdeauna orientate spre creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, iar obiectivele prioritare ale instituției vizează eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.