S-a încheiat campania informativ-preventivă "10 pentru Siguranţă"

Luni, 23 Septembrie 2019Prahova
Sursa Foto: ISU Prahova

S a incheiat campania informativ preventiva  10 pentru Siguranta | imaginea 1 Sub sloganul ”10 PENTRU SIGURANȚĂ”!, timp de două săptămâni, reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, au desfășurat activități informativ-preventive cu scopul de a-i pregăti pe elevi, părinți și profesori pentru un an școlar în siguranță.

Campania s-a desfășurat în perioada 9 – 20 septembrie, a.c., în sistem integrat, cu participarea specialiștilor în promovarea siguranței din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, alături de reprezentanți ai Instituţiei Prefectului – Județul Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Grupării De Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova și Agenției Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Teritorial Ploiești, care au desfășurat, intensiv, acțiuni de prevenire.

Structurile amintite s-au deplasat în unităţi de învăţământ din tot județul din mediul urban şi rural, cât și în locuri publice, intens circulate și frecventate de elevi. În cadrul acestei acțiuni de informare preventivă, cadrele specializate ale inspectoratului au urmărit ca elevii să dobândească într-o manieră plăcută şi interactivă cunoștințele necesare prevenirii situațiilor de urgență.

Prin discuții interactive și stimultative s-a încercat formarea unor deprinderi şi cunoştinţe necesare, care să îi ajute pe cei mici să facă faţă situațiilor dificile, ai căror protagoniști ar putea fi la un moment dat.

Copiii s-au bucurat să fie alături de salvatori, să învețe câteva lucruri practice de la ei și să afle cât mai multe informații din domeniul prevenirii situațiilor de urgență.

S a incheiat campania informativ preventiva  10 pentru Siguranta | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.