13 octombrie - Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Luni, 14 Octombrie 2019Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

13 octombrie   Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale | imaginea 1 Tot ce ne înconjoară poate fi folosit în sprijinul omului, însă cu o condiție: să nu fie distrus. Din păcate, există numeroase exemple care reflectă distrugerea plantelor și a animalelor, de poluare a aerului, a apei și a solului.

Dezechilibrul provocat de intervenția omului asupra mediului înconjurător declanșează, de cele mai multe ori, dezastrele naturale.

Aniversată la 13 octombrie, Ziua internaţională pentru reducerea dezastrelor marchează modul în care oamenii şi comunităţile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre şi pentru conştientizarea gestionării tipurilor de risc.

Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale a fost instituită în 1989, la iniţiativa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, pentru promovarea unei culturi globale de sensibilizare a riscurilor şi de reducere a dezastrelor.

Destinată creșterii gradului de conştientizare la nivel mondial privind acţiunile, politicile şi practicile adoptate pentru reducerea expunerii la dezastre la nivel comunitar, această zi contribuie la salvarea oamenilor și a bunurilor acestora.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.