Acţiuni de informare preventivă desfăşurate de ISU Mehedinţi în şase localităţi

Luni, 14 Octombrie 2019Mehedinti
Sursa Foto: ISU Mehedinti

Actiuni de informare preventiva desfasurate de ISU Mehedinti in sase localitati | imaginea 1 Pompierii mehedinţeni au organizat vineri, 11 octombrie, a.c., un seminar privind intervenţia în cazul producerii de inundaţii şi cutremure.

Activitatea a avut loc în oraşul Vânju Mare, acolo unde au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din 12 unităţi administrativ-teritoriale: Livezile, Poroina Mare, Rogova, Pădina Mare, Corlăţel, Vânjuleţ, Devesel, Burila Mare, Jiana, Gogoşu, Bălăciţa și Vânju Mare.

De asemenea, în perioada 10-11 octombrie, pompierii mehedinţeni au fost prezenţi în şapte unităţi de învățământ din localităţile: Devesel, Burila Mare, Gogoşu, Rogova, Corlăţel şi Vânju Mare, unde au desfăşurat campanii de informare a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure. Pe timpul acţiunilor de informare a elevilor au fost distribuite pliante ce conţin reguli de comportare şi măsuri ce se impun a fi luate pe timpul inundaţiilor şi cutremurelor.

Actiuni de informare preventiva desfasurate de ISU Mehedinti in sase localitati | imaginea 2

Activităţile desfăşurate de către ISU Mehedinţi sunt incluse în Proiectul „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure", derulat prin Programul Interreg - IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în care acesta este partener.

Aceasta este cea de-a treia activitate, de acest gen, organizată în cadrul acestui proiect, după ce, la sfârşitul anului trecut, au fost organizate două acţiuni, în municipiul Orşova şi oraşul Strehaia, urmând ca până la sfârşitul anului să mai fie desfăşurate alte trei activităţi în localităţile: Ponoare, Cujmir şi Drobeta Turnu Severin.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.