Sancţionat cu amendă de 2500 lei pentru incendiu de vegetaţie uscată!

Vineri, 04 Octombrie 2019Giurgiu
Sursa Foto: ISU Giurgiu

Sanctionat cu amenda de 2500 lei pentru incendiu de vegetatie uscata | imaginea 1 Marţi, 1 octombrie, a.c., un cetățean din localitatea Hulubești, comuna Călugareni, ca urmare a arderii resturilor de vegetație uscată și miriște fără obținerea permisului de lucru cu focul și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți (contrar prevederilor art. 99, alin. 3 din Normele generale de apărare împotriva incendiilor aprobate cu OMAI nr. 163/2007) a fost sancționat cu AMENDĂ ÎN VALOARE DE 2500 LEI, conform art. 1, pct. 3, lit. r din HGR nr. 537/2007.

Toți cei care nu respectă prevederile legale prevăzute în actele normative anterior menționate riscă să fie sancționați contravențional cu amendă.

Pe lângă aspectele de ordin financiar nu uitați de cel mai important aspect, și anume, că au fost situații în care pompierii s-au confruntat cu persoane decedate din cauza incendierii terenurilor agricole în scopul igienizării acestora.

SPUNEȚI STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE USCATĂ!!!

PROTEJAȚI-VĂ VIAȚA ȘI PROPRIETATEA!!!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.