În școlile teleormănene

Luni, 16 Decembrie 2019Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

In scolile teleormanene | imaginea 1 Unitățile de învățământ teleormănene sunt întotdeauna în atenția pompierilor, atât din punct de vedere al verificării normelor de prevenire a incendiilor, cât și pentru desfășurarea unor activități de informare și pregătire a copiilor pentru a reacționa corect în cazul producerii unor situații de urgență.

La sfârșitul săptămânii trecute, aceștia au fost prezenți în rândul elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Sârbeni unde i-au învățat cum să acorde primul ajutor și cum să se comporte în situația izbucnirii unui incendiu ori a producerii unui cutremur. Pentru ca aceste informații să ajungă și la părinți, au distribuit copiilor materialele informative (broșuri, pliante, flyere) din cadrul campaniilor naționale "R.I.S.C. - Renunță, improvizațiile sunt catastrofale", "F.O.C. - Focul omoară copii" și "Nu tremur la cutremur".

Și pentru ca pompierii să fie siguri că în această unitate de învățământ se cunosc foarte bine măsurile ce trebuie luate în cazul izbucnirii unui incendiu de către cadrele didactice, personalul auxiliar și copii, aceștia au derulat un exercițiu de evacuare. Cu ajutorul lui s-a urmărit modul de reacție al celor implicați, cunoașterea locurilor de amplasare a mijloacelor de primă intervenție, cunoașterea semnalului de alarmare de către toți participanții, asigurarea primei intervenții, cunoașterea de către profesori și elevi a căilor de evacuare din școală și locul de adunare, precum și verificarea modului de evacuare, care trebuie să fie coordonat și ordonat, astfel încât, prin evitarea panicii, să rezulte într-un timp cât mai scurt cu salvarea tuturor celor prezenți în clădire.

Având convingerea că prin acest gen de activități vor reuși să crească gradul de siguranță a copiilor, atât la școală, cât și acasă, pompierii militari teleormăneni vor continua aceste misiuni de pregătire și informare preventivă în cât mai multe unități de învățământ.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.