Vârstnicii, victime frecvente ale incendiilor de locuinţe

Miercuri, 29 Ianuarie 2020Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Varstnicii  victime frecvente ale incendiilor de locuinte | imaginea 1 Persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, iar statisticile arată faptul că acestea devin frecvent victime ale incendiilor produse la locuințe. Chiar dacă temperaturile sunt în această perioadă neobișnuit de ridicate, pe timpul nopții acestea scad frecvent sub pragul de îngheț, iar majoritatea cetățenilor folosesc în această perioadă diverse surse pentru încălzirea locuințelor.

Din grijă pentru bunicii noștri, duminică, 26 ianuarie, a.c., pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire și cei din subunitățile de intervenție au desfășurat o campanie de informare a populației cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor produse la gospodăriile populației.

Grupul-țintă au fost persoanele în vârstă, iar pompierii olteni s-au deplasat în localitățile Coteana, Mărunței, Izvoarele, Găneasa, Pleșoiu, Strejești, Schitu, Șerbănești, Vâlcele, Valea Mare, Iancu Jianu, Scornicești, Potcoava, Redea, Osica de Sus, Stoenești și Vișina, în special în târguri și lăcașuri de cult și le-au reamintit cetățenilor principalele măsuri de prevenire, dar și cauzele care conduc la izbucnirea incendiilor din aceasta perioadă a anului.

Prevenirea situațiilor de urgență reprezintă o componentă esențială a activității ISU Olt, iar cu ajutorul cetăţenilor se pot reduce considerabil numărul situațiilor de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.