Pregătirea populației, o activitate cu caracter permanent

Duminică, 08 Martie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pregatirea populatiei  o activitate cu caracter permanent | imaginea 1 Cu siguranță, una dintre cele mai importante activități derulate de către pompierii militari teleormăneni este pregătirea populației pentru a face față situațiilor de urgență. Împreună cu voluntarii ISU Teleorman, salvatorii au desfășurat zilele acestea mai multe activități cu caracter preventiv, atât în zonele cu public numeros, cât și în unitățile de învățământ din municipiul Alexandria.

Dacă în cursul zilei de duminică, 1 martie, a.c., mai mulți voluntari au diseminat cetățenilor o serie de materiale informative din cadrul campaniilor naționale "Nu tremur la cutremur" și "RISC - Renunță Improvizațiile Sunt Catastrofale", în ziua următoare, la Liceul Teoretic "Constantin Noica", pompierii militari profesioniști au executat cu elevii un exercițiu de evacuare în caz de cutremur.

Și pentru ca scenariul să fie unul cât mai real, dar și care să suscite interesul tinerilor, pompierii au avut de salvat mai multe persoane rămase blocate la etajele superioare ale clădirii. Acest lucru s-a realizat cu ajutorul autospecialei de intervenție și salvare de la înălțime, de 42 de metri, aflată în dotarea Detașamentului de Pompieri Alexandria.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunități prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.