Marţi 13 - Ziua Informării Preventive

Sâmbătă, 17 Octombrie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Marti 13   Ziua Informarii Preventive | imaginea 1 Anul acesta (2020), ziua de marți, 13 octombrie, este marcată de două evenimente importante în domeniul prevenirii situațiilor de urgență. Sub sloganul ”Acasă în siguranță”, în această zi, pompierii sărbătoresc Ziua Informării Preventive – Marți 13, dar și Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Ziua de 13 octombrie a fost instituită drept Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, prin Rezoluţia nr. 64/200, din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, scopul acestui demers fiind promovarea unei culturi globale de reducere a riscului dezastrelor şi de diminuare a consecinţelor negative ale acestora.

Ziua Informării Preventive este organizată anual, de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi, fiind o inițiativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) care, începând cu anul 2011, s-a raliat evenimentului derulat la nivel european, identificând astfel, încă o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie.

În acest context, 𝗜𝗻𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗦𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ ”𝗔𝗻𝗴𝗵𝗲𝗹 𝗦𝗮𝗹𝗶𝗴𝗻𝘆” 𝗮𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗩𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝗮 a desfășurat o serie de activități informativ-educative menite să sublinieze importanța cunoașterii și respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2, precum și a altor dezastre sau situații de urgență.

Astfel, prin punctele de informare preventivă organizate la operatorii economici cu aflux mare de persoane au fost distribuite broșuri și flyere referitoare la riscurile care decurg din exploatarea sistemelor de încălzire cu defecţiuni sau din suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice, iar cetățenii au fost informați cu privire la măsurile stabilite în vederea asigurării condiţiilor de siguranţă epidemiologică.

Apărarea împotriva riscurilor generatoare de dezastre implică cunoaşterea lor, dar şi a comportamentului ce trebuie adoptat în funcţie de manifestarea acestora. 𝐆𝐡𝐢𝐧𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐢̂𝐥 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐢𝐢, 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐭𝐢𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐢!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.