Ziua Informării Preventive sărbătorită sub sloganul “Acasă în siguranță”

Sâmbătă, 17 Octombrie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Ziua Informarii Preventive sarbatorita sub sloganul  Acasa in siguranta | imaginea 1 Anul acesta, Ziua Informării Preventive a fost sărbătorită sub sloganul “Acasă în siguranță”. De asemenea, marţi, 13 octombrie a.c., a fost marcată și “Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, moment de readucere în atenție a modului în care comunităţile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre şi conştientizarea importanței gestionării tipurilor de risc.

Pentru a marca această zi, cu dublă semnificație, pompierii mehedințeni au desfășurat acțiuni de diseminare a mesajului preventiv, prin distribuirea de materiale suport (pliante, afișe, flyere) unităților de învățământ, operatorilor economici, instituțiilor publice, dar și centrelor comerciale.

Activitățile au urmărit creșterea nivelului de siguranță în rândul cetățenilor, dar și crearea unei culturi preventive, cu precădere pe respectarea măsurilor stabilite pentru limitarea și combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și a regulilor privind apărarea împotriva incendiilor.

Pentru un cămin în siguranță, pompierii mehedinţeni recomandă cetățenilor să-și doteze locuințele cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu. Apărarea împotriva riscurilor generatoare de dezastre implică cunoaşterea lor, dar şi a comportamentului ce trebuie adoptat în funcţie de manifestarea acestora.

Cadrele ISU Mehedinţi vor continua acţiunile de informare preventivă a populaţiei şi a factorilor de decizie de la nivel local, obiectivul fiind siguranța cetățenilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.