17 copii din judeţul Botoşani au aprins gospodăriile părinților în anul 2020

Sâmbătă, 13 Martie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

17 copii din judetul Botosani au aprins gospodariile parintilor in anul 2020 | imaginea 1 Atenție! Nu lăsați la îndemâna copiilor chibrituri, brichete sau alte mijloace de aprindere - Un cămin sigur pentru copilul tău!

17 august 2013, municipiul Botoșani, strada Ion Creangă - două fetițe de 16 și 2 ani și-au pierdut viața într-un incendiu care le-a mistuit locuința. Au aprins, din joacă, mai multe bucăți de hârtie într-una dintre încăperi și au scăpat focul de sub control.

2020 - 17 copii din județ au aprins furajele din gospodăria părinților sau bunurile din casa acestora, tot din joacă. Focul îi fascinează pe copii. Brichete, lumânări sau chibrituri sunt lucruri pe care ei le văd ca pe un mijloc de a experimenta. O joacă nevinovată însă, se poate transforma într-un incendiu de proporții.

La nivel național, dar și în Botoșani, au fost cazuri în care copiii și-au pierdut viața în infernul provocat chiar de ei. Din fericire, în ultimii ani, în județul Botoşani, au fost feriți de astfel de tragedii, însă trebuie să existe, în continuare, precauție.

Vorbiți cu cei mici despre pericolul focului și explicați-le ce se poate întâmpla dacă se joacă cu brichete sau chibrituri, în casă sau în gospodărie. Ei trebuie să cunoască riscurile la care se expun și să înțeleagă de ce le este interzis să folosească astfel de obiecte.

Un simplu “Nu ai voie!” le poate stârni și mai mult curiozitatea și de aceea este foarte important să avem grijă de ei și chiar să le dăm exemple de situații care se pot întâmpla.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.