13 Iulie - Ziua Informării Preventive

Vineri, 16 Iulie 2021Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

13 Iulie   Ziua Informarii Preventive | imaginea 1 Ziua Informării Preventive este marcată în fiecare zi de marți 13, după ce în anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a raliat unei iniţiative în acest sens, desfășurată la nivel european.

Marcată în fiecare zi de 13 ce pică marţea, Ziua Informării Preventive oferă ocazia de a readuce în atenția cetățenilor principalele recomandări, reguli și măsuri pentru asigurarea unei minime protecții personale în fața diferitelor situații de urgență ce se abat asupra comunităților umane.

Între 09:00 și 13:00, personal de specialitate din ISU Dolj a fost prezent în punctul de informare preventivă organizat în zona Complexului comercial MERCUR, unde au distribuit diverse materiale informative și au discutat și răspuns întrebărilor adresate de cetățenii interesați.

Desfășurarea acestor activități s-a realizat cu respectarea regulilor de prevenire și protecție împotriva noului coronavirus.

Premergător zilei de 13 IULIE, inspectorii de prevenire din cadrul Inspecției de Prevenire s-au deplasat în localitățile Poiana Mare, Băilești, Sadova, Craiova, Dăbuleni, Perișor, Giubega, Segarcea, Galice Mare, Drănic, Valea Stanciului, Gângiova, Ostroveni, Bechet, Calafat și Călărași unde au executat la sediile primăriilor activități de informare preventivă și au distribuit materiale specifice (afișe, pliante, flyere și stickere) cu reguli de comportare pe diferite tipuri de risc, astfel încât, activitatea de informare preventivă a populației să continue pe plan local, prin grija compartimentelor de prevenire din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Informarea preventivă a populaţiei necesită un efort susţinut şi continuu pentru realizarea obiectivelor scontate, drept pentru care ISU Dolj îşi va asuma şi în viitor desfăşurarea acestor acţiuni. Mereu vor fi în mijlocul comunităţii pe care s-au angajat să o protejeze şi să o salveze!

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, accesați portalul https://fiipregatit.ro/ sau descărcați aplicația DSU.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.