Pompierii mehedinţeni, alături de preșcolari

Luni, 24 Ianuarie 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii mehedinteni  alaturi de prescolari | imaginea 1 Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți au desfășurat miercuri, 19 ianuarie a.c., o activitate de educare preventivă, adresându-se unei clase de preșcolari din cadrul Grădiniței Nr. 3 din Drobeta Turnu Severin.

Pe timpul activității, pompierii le-au vorbit micuților despre importanța prevenției, atât în ceea ce privește folosirea surselor de aprindere care pot genera incendii, cât și despre comportamentul pe care trebuie să-l adopte pe timpul sau după producerea unui cutremur.

Micuții au fost foarte receptivi la sfaturile pompierilor, au înțeles că focul le este prieten, dar atunci când este scăpat de sub control, devine periculos pentru viața oamenilor și animalelor, mistuind bunurile acestora și afectând natura. Aceștia au promis că vor respecta măsurile de apărare împotriva incendiilor, își vor asculta părinții și le vor dezvălui și lor secretul unui cămin în siguranță.

Pompierii le-au împărtășit micuților importanța diversității structurilor profesioniste pentru situații de urgență și s-au asigurat că înțeleg principalele misiuni desfășurate de salvatori în sprijinul semenilor.

Entuziasmul și implicarea copiilor au fost răsplătite de pompieri cu dulciuri și promisiunea că vor reveni în mijlocul lor. La rândul lor, salvatorii s-au bucurat de prețuirea micuților, care și-au manifestat iubirea pentru ei, oamenii în uniformă, care veghează la binele tuturor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.