Acțiuni de informare în localităţile giurgiuvene

Luni, 21 Februarie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Actiuni de informare in localitatile giurgiuvene | imaginea 1 Oinacu, Braniștea și Comasca sunt localitățile în care pompierii au organizat, sâmbătă, 19 februarie a.c., acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea incendiilor în gospodării sau pe terenuri.

Având în vedere faptul că, de la începutul anului, în județul Giurgiu s-au produs peste 30 de incendii de locuințe, pe timpul activităților au fost prezentate principalele cauze care au provocat aceste evenimente:

  • scurtcircuitul: instalații electrice/prize defecte etc.;
  • coșul /burlanul de fum defect, necurățat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului;
  • cenușă, jar sau scântei de la sistemele de încălzit;
  • folosirea focului deschis în spații închise, în apropierea lichidelor inflamabile;
  • amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzit.

Cu sprijinul autorităților locale, pompierii au discutat cu cetățenii despre incendiile ce pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de butelii. Le-au explicat riscurile la care se expun, dacă nu respectă măsurile de prevenire și apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, le-au precizat faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă.

Pompierii au mers din casa în casă și au împărțit materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și “F.O.C. - Focul Omoară Copii”.

La activități au participat specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire, Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliență a Comunităților, Detașamentului de Pompieri Giurgiu și voluntari ai programului “Salvatori din pasiune”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.