Acțiunile de informare preventivă continuă în judeţul Giurgiu

Joi, 24 Februarie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Actiunile de informare preventiva continua in judetul Giurgiu | imaginea 1 Acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea incendiilor în gospodării sau în apropierea acestora au continuat, duminică, 20 februarie a.c., în orașul Bolintin Vale și în localitățile Malu Spart, Crivina și Suseni.

Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio ale autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai populate, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.

Alături de reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bolintin Vale, pompierii au mers în târgul din oraș și pe ulițele satelor și au vorbit cu cetățenii despre pericolul pe care îl reprezintă lăsarea nesupravegheată a focului în aer liber, mai ales în apropierea locuințelor sau a locurilor în care sunt depozitate materiale combustibile.

De asemenea, pompierii au discutat cu cetățenii despre incendiile ce pot fi provocate de mijloacele de încălzire defecte sau coșurile de fum necurățate de funingine, dar și de instalațiile electrice sau de gaze, folosite cu improvizații.

Pe timpul acțiunii au fost împărțite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și “F.O.C. - Focul Omoară Copii”.

La activități au participat specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire, Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliență a Comunităților, Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, Serviciului Voluntar pentru Situații Bolintin Vale și voluntari care au absolvit programul “Salvatori din pasiune”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.