Amplă campanie de informare preventivă în judeţul Teleorman

Luni, 14 Februarie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Ampla campanie de informare preventiva in judetul Teleorman | imaginea 1 Având în vedere numărul mare de incendii înregistrate de la începutul acestui an până în prezent, în special în mediul rural, în urma cărora cinci copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon și cinci persoane adulte, bătrâni ori cetățeni cu diverse afecțiuni medicale, și-au pierdut viața, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a demarat o amplă campanie de informare preventivă la nivelul tuturor localităților din județ, în perioada 11 - 20 februarie a.c.

Prima zi de campanie pe teren, prima persoană salvată!

Sâmbătă, 12 februarie a.c., în satul Vânători, comuna Lisa, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Piatra, în timp ce efectuau o activitate de informare preventivă pe ulițele satului, au găsit într-o casă o bătrânică, de 88 de ani, imobilizată la pat, iar camera în care locuia era inundată cu fum, după ce un vecin îi făcuse focul în sobă.

Pompierii militari au luat imediat măsuri de evacuare a fumului și au sunat primarul localității Lisa, care a trimis două persoane pentru a repara defecțiunile la sobă și pentru a curăța coșul de fum.

În prima zi a campaniei de informare din mediul rural, activitățile s-au derulat în localitățile Beciu, Plopii Slăvitești, Plosca, Vitănești, Brânceni, Țigănești, Lița, Viișoara, Piatra, Fântânele, Măldăeni, Călmățuiu, Crângeni și Blejești, cu satele aparținătoare.

Activitățile, care vizează în special persoanele vulnerabile, reprezentate de bătrânii ce locuiesc singuri, persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii și cetățenii cu o situație materială precară, sunt derulate de pompierii militari teleormăneni, voluntarii ISU Teleorman, reprezentanții autorităților locale și personalul unităților de cult din fiecare unitate administrativ teritorială.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.