Campanie de informare preventivă în localităţile teleormănene

Joi, 17 Februarie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Campanie de informare preventiva in localitatile teleormanene | imaginea 1 Moșteni, Crevenicu, Mereni, Găleteni, Saelele, Lunca, Nenciulești, Parul Rotund, Mavrodin, Izvoarele, Păuleasca, Bogdana, Ulmeni, Drăgănești de Vede și Vedea sunt localitățile în care s-au desfășurat luni, 14 februarie a.c., activități de informare preventivă cu scopul de a reduce numărul de incendii de locuințe și cel al victimelor.

Grupul țintă vizat de această campanie de informare este reprezentat de persoanele vulnerabile, respectiv de bătrânii ce locuiesc singuri, persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii și cetățenii cu o situație materială precară.

Concomitent cu diseminarea materialelor de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și “F.O.C. - Focul Omoară Copii”, pompierii, sprijiniți de voluntarii ISU Teleorman, personalul clerical și reprezentanții autorităților locale, le explică oamenilor riscul la care se expun prin nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor și modul cum aceste situații neplăcute pot fi evitate.

Pompierii teleormăneni au beneficiat și de prezența copiilor în unitățile de învățământ, unde salvatorii au avut posibilitatea să-i învețe cum să se pregătească pentru a face față unui incendiu, cum să acorde primul ajutor în mod corect și ce date trebuie să furnizeze pe numărul unic pentru apeluri de urgențe 112 în situații de urgență.

Aceştia sunt convinși de faptul că o parte din informațiile prezentate acestora vor ajunge și la membrii familiilor lor sau la prieteni, ceea ce nu poate decât să îi bucure și să le ofere satisfacția că populația va fi mai bine pregătită pentru a face față unor evenimente negative reale.

Vor continua să exploateze la maximum activitățile socio-economice de la nivelul fiecărei localități și vor fi prezenți în târguri, la magazinele alimentare, la dispensarele medicale, la slujbele religioase, la operatorii economici din domeniul agricol, în cadrul unităților de învățământ și la toate obiectivele de interes pentru cetățeni, astfel încât mesajul lor să ajungă la fiecare locuitor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.