Pompierii, prietenii copiilor!

Marți, 12 Aprilie 2022Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Pompierii  prietenii copiilor | imaginea 1 Pompierii de la Detașamentul Târgoviște au fost în mijlocul copiilor de la Grădinița ”Alexandrina Simionescu Ghica” din Târgoviște.

”Când este un incendiu, fumul ne împiedică să respirăm. Pompierii poartă o mască de protecţie contra fumului şi o haină de protecţie contra flăcărilor şi căldurii. Masca de protecţie contra fumului este legată la o butelie umplută cu aer care îl ajută pe pompier să respire”, le spunea căpitan Stan Claudiu preșcolarilor.

Pompierii le-au oferit copiilor informații despre echipamentele folosite la incendii și fiecare dintre ei au folosit, sub supravegherea unui pompier, furtunul pentru stingerea focului spre încântarea ”micilor pompieri”.

Curiozitatea copiilor a fost la un nivel înalt, aceștia dorind să vadă și locul unde stau pompierii în autospeciala de intervenție. Pe rând, aceștia cu fost urcați în mașină și coborâți de către pompieri.

Copiii s-au bucurat de această experiență și au fost extrem de curioși și atenți la sfaturile pompierilor! La final, copiii au promis că vor fi ascultători și nu se vor juca cu focul, iar pompierii au promis că vor reveni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.