Pompierii hunedoreni veghează continuu

Luni, 25 Aprilie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Pompierii hunedoreni vegheaza continuu | imaginea 1 Pompierii hunedoreni au desfășurat încă de la începutul săptămânii premergătoare Sărbătorilor Pascale activități de prevenire a situațiilor de urgență ce se pot declanșa în acest context.

Astfel, inspectorii Serviciului Prevenire au efectuat zilnic controale la lăcaşurile de cult unde se preconizează a se înregistra o afluenţă mare de participanţi, umărind respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, instruirea reprezentanților clerului privind buna organizare a slujbelor din punct de vedere al siguranței credincioșilor și acordarea de asistență tehnică de specialitate acolo unde a fost cazul.

În perioada Sărbătorilor pascale, peste 170 de cadre și 28 de autospeciale de intervenție au asigurat răspunsul prompt și eficient în cazul producerii unor situații de urgență. Pentru acordarea asistenței medicale au fost pregătite a interveni 16 echipaje SMURD.

În noaptea de Înviere, 29 de pompieri și 11 autospeciale au fost mobilizaţi în locurile unde s-au desfăşurat manifestaţii religioase de amploare, cum ar fi: Mănăstirea Prislop, Schitul Înălțarea Sfintei Cruci din Straja, catedralele și bisericile din Deva, Hunedoara, Petroșani, Orăștie, Brad, Lupeni și Baru, pentru a se asigura intervenţia rapidă în cazul unui eventual incendiu, pe durata slujbelor.

Pompierii hunedoreni vegheaza continuu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.