Acțiuni preventive, în sistem integrat

Sâmbătă, 02 Iulie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Actiuni preventive  in sistem integrat | imaginea 1 Este din ce în ce mai cald, iar copiii își petrec tot mai mult timp afară. Fie că merg în parc sau prin jurul casei, părinții trebuie să aibă grijă ca ei să știe cum să se ferească de pericole.

În sprijinul acestora au venit specialiști din cadrul ISU Giurgiu, ai Poliției, Jandarmeriei, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane care au organizat, sâmbătă, 25 iunie a.c., acțiuni în sistem integrat.

Alegerea grupului de prieteni, activitățile pe care copiii și adolescenții le desfășoară în vacanță, consumul de substanțe interzise și lecții de acordare a primului ajutor în diferite situații sunt temele abordate pe timpul acțiunilor ce s-au desfășurat în parcul Alei.

Paramedicii SMURD au amenajat un atelier în care copiii au avut ocazia să exerseze manevrele de resuscitare. Aceleași informații au fost transmise și personalului care își desfășoară activitatea la restaurantul din parc. O situație în care viața oamenilor poate fi pusă în pericol este aceea a obstrucției căilor respiratorii, mai exact atunci când o persoană se îneacă cu alimente.

În acel moment, nu mai poate respira și nici vorbi, deci nu poate cere ajutorul, iar cei din jur trebuie să reacționeze imediat. Angajaților li s-a explicat ce trebuie să facă, dacă observă o persoană cu probleme de respirație. Acțiunile au continuat şi în ziua următoare, începând cu ora 10:00, în Parcul Elevilor și la ștrand.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.