Pompierii mehedinţeni, din nou alături de elevi

Miercuri, 10 August 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii mehedinteni  din nou alaturi de elevi | imaginea 1 Cadrele ISU Mehedinți au fost prezente joi, 04 august a.c., în mijlocul copiilor participanți la proiectul “Școala de vară”, demarat de Muzeul Regiunii Porțile de Fier. Peste 50 de copii au avut ocazia să participe la o prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor din dotarea ISU Mehedinți, dar și la o sesiune informativă în domeniul situațiilor de urgență.

Momentul preferat al copiilor a fost “punerea în practică”. Cei mici au putut urca în cabina autospecialei de stingere și au „testat” echipamentele din dotare, pompierii explicându-le pașii pe care îi urmează în cazul producerii unei situații de urgență. Punctul culminant al întâlnirii a fost demonstrația de folosire a pistolului de refulare a apei, urmat de aplauzele micuților emoționați.

La acțiune au participat și pompieri din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților care le-au prezentat elevilor pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, dar și reguli de urmat în situația producerii unor incendii sau cutremure, fiindu-le distribuite pliante cu informații preventive.

Acțiunile educative în domeniul situațiilor de urgență desfășurate de salvatori au fost menite să le aducă în atenție copiilor misiunile îndeplinite de pompierii profesioniști. Întâlnirea a fost un prilej de bucurie, atât pentru copii, care au fost entuziasmați să fie mai aproape de cei care se luptă cu flăcările, cât și pentru pompieri, care le-au arătat cum decurge o zi din viața unui salvator.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.