Puterea exemplului, un lucru bun în alegerea drumului în viaţă

Sâmbătă, 06 August 2022Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Puterea exemplului  un lucru bun in alegerea drumului in viata | imaginea 1 Școala de vară desfășurată pentru copiii structurii Văleni de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Piatra-Neamţ le-a oferit pompierilor nemţeni prilejul să prezinte și acestor copii tainele meseriei de pompier.

Asociația umanitară Codrin (Monica Sofron) și Fundaţia Autonom i-au invitat să prezinte copiilor regulile de comportament în cazul producerii unor situații de urgență, dar și pentru prevenirea producerii acestora, având în vedere că prevenirea este de preferat oricând în locul unei eventuale intervenții.

Și pentru că frecvența incendiilor de vegetație uscată a crescut, iar numărul victimelor în rândul copiilor și tinerilor ca urmare a scăldatului în locuri neamenajate este mare, pompierii au explicat celor mici importanța respectării regulilor pentru a nu-și pune viața în pericol.

Prezentarea meseriei de pompier a stârnit interes, mai ales că este una făcută cu pasiune. Astfel, copiilor li s-a prezentat importanța pregătirii continue și susținute.

Pompierii i-au îndemnat pe copii să-și urmeze pasiunile, să învețe și să lupte pentru a ajunge acolo unde își doresc, pentru că nimic nu este imposibil, atunci când îți dorești ceva cu adevărat. Se speră că întâlnirea copiilor cu pompierii să fi fost una frumoasă și benefică în alegerea drumului în viață.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.