Emoționați, curioși și dornici să învețe

Vineri, 02 Septembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Emotionati  curiosi si dornici sa invete | imaginea 1 Emoționați, curioși și dornici să învețe cum să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă sau în grupul de prieteni. Așa i-au așteptat pe pompieri, luni, 29 august a.c., cei 70 de copii din localitatea Agafton, prezenți în “Tabăra din Pridvorul Satului”.

Le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că este vorba de incendii, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Cu ajutorul manechinelor au învățat cum să acorde primul ajutor. Viteza, forța, rezistența și îndemânare le-au fost testate prin parcurgerea unor trasee tehnico-aplicative.

Pentru cei mici, cea mai mare provocare a fost misiunea de salvare unor animale de pluș. Au avut de parcurs un traseu ce a implicat trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane si stingerea unui incendiu imaginar.

Curajul, responsabilitatea şi mândria de a fi salvator s-a citit în ochii fiecărui copil. Eforturile depuse de copii au fost răsplătite cu dulciuri oferite de Pompierul Sam. Activitatea s-a bucurat de sprijinul Simonei Cărbunaru, voluntar din cadrul programului național “Salvator din pasiune”.

La final, toți copiii au primit materiale informative din cadrul campaniilor naționale “R. I. S. C. - Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, “Nu tremur la cutremur!” și “Ai grija la cea mai mare grijă - siguranța copilului tău!”. Activitatea a fost desfășurată în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și ISU Botoșani.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.