Parteneriat între Biserică și Pompieri

Marți, 13 Septembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Parteneriat intre Biserica si Pompieri | imaginea 1 Parteneriatul dintre Biserică și Pompieri continuă și în cadrul campaniei de informare, conștientizare și responsabilizare a adulților „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

În fiecare lună pe data de 10, pompierii botoșăneni organizează acțiuni de informare și educare preventivă în cadrul acestei campanii, alături de preoții care slujesc în Protopopiatul Botoșani, în care se adresează comunităților vulnerabile și familiilor numeroase.

Astfel, la sfârșitul fiecărei slujbe religioase, preoții vor transmite participanților o serie de recomandări și măsuri pe care trebuie să le adopte, astfel încât copiii să fie în siguranță, iar în gospodării să înceapă pregătirea mijloacelor de încălzire pentru sezonul rece.

De la jocul copiilor cu focul și supravegherea permanentă a acestora, până la protejarea micuților de accidentele ce se pot produce în gospodării, toate se vor afla în atenția preoților, a părinților și bunicilor care vor trece pragul bisericilor. Activitatea de sâmbătă, 10 septembrie a.c., s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și ISU Botoșani.

ℹ️ Informare preventivă! În scopul preîntâmpinării unor evenimente generate de jocul copiilor cu focul, se recomandă celor care îi au în grijă, însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora.❗Astfel, pentru siguranța copilului dumneavoastră:

✅ înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui;

✅ păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu are acces;

❌ nu îi permiteţi accesul, nesupravegheat, în depozite de furaje, șuri, poduri, magazii, grajduri, clădiri dezafectate etc., cu mijloace care pot produce incendii;

❌ nu îl lăsaţi singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune.

❗ De asemenea, învățaţi copilul următoarele reguli ce îi pot salva viața în situații critice:

✅ dacă este singur acasă, să părăsească imediat locuința și să anunțe un vecin sau primul adult despre izbucnirea incendiului;

✅ dacă nu poate părăsi locuința, să telefoneze, dacă are posibilitatea, la numărul unic pentru urgențe 112 și să anunțe evenimentul precizând adresa, precum și faptul că este blocat în casă, după care să iasă la fereastră și să strige după ajutor;

❌ să nu se ascundă în dulap, sub pat sau în alte locuri în care nu poate fi văzut de persoanele care intră în locuință;

✅ dacă i-au luat foc hainele, trebuie să se lase pe sol și să se rostogolească până la stingerea flăcărilor;

✅ atunci când în încăpere este fum, trebuie să se deplaseze aplecat sau târâș pentru a evita inhalarea acestuia.

‼️ Supravegheați copiii în permanenţă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.