Pompierii cărășeni din nou în taberele şcolare

Vineri, 02 Septembrie 2022Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Pompierii caraseni din nou in taberele scolare | imaginea 1 Peste 60 de copii aflați în Tabăra din Inima Familiei Oraviţa, organizată de Episcopia Caransebeşului, au fost vizitaţi, miercuri, 31 august a.c., de pompierii militari şi voluntarii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin.

Subiectele de discuție cu participanţii taberei au fost prezentarea modului de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, când și cum să apeleze corect numărul unic pentru apeluri de urgență - 112, precum și măsuri privind acordarea primului ajutor, fiind consolidate prin exemplificare.

Ca de fiecare dată, copiii au fost curioşi şi dornici să descopere minunata lume a salvatorilor, jucându-se pentru câteva minute “de-a pompierii”, sub îndrumarea şi supravegherea strictă a pompierilor profesionişti.

Aceste întâlniri sunt importante pentru pompieri, deoarece își doresc scăderea numărului de victime în rândul copiilor ca urmare a producerii unor situaţii de urgenţă şi, totodată, sunt un prilej de bucurie pentru cei mici, fiind entuziasmați să îi cunoască îndeaproape pe cei care salvează vieţi şi luptă cu flăcările.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.