Marți - 13 marchează Ziua Informării Preventive

Vineri, 16 Decembrie 2022Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook IGSU

Marti   13 marcheaza Ziua Informarii Preventive | imaginea 1 Cei superstițioși asociază Marți - 13, cu trei ceasuri rele iar când pisica neagră le taie calea, e clar că-i ghinion!

Mulți dintre noi știu, însă, că ghinionul poate fi prevenit, cât timp suntem responsabili și prevăzători! Așa cum 𝘤𝘶𝘪 𝘱𝘦 𝘤𝘶𝘪 𝘴𝘦 𝘴𝘤𝘰𝘢𝘵𝘦, din anul 2011, IGSU s-a raliat inițiativei desfăşurate la nivel european, iar în fiecare zi de 𝗺𝗮𝗿𝘁̦𝗶 - 𝟭𝟯, pompierii marchează 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗣𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁𝗶𝘃𝗲.

Pe fondul neatenției ori a nerespectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în acest an, 654 persoane au devenit victime ale incendiilor la locuințe. Și mai trist este faptul că 44 dintre acestea au fost copii.

Principalele cauze generatoare de incendii la locuințe sunt coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice defecte și utilizarea mijloacelor de încălzire cu defecțiuni sau improvizații. Nu uitați de sfaturile pompierilor❗️

Incendiile pot fi prevenite, iar una dintre regulile obligatorii este utilizarea corectă a instalațiilor și a echipamentelor electrice, a sobelor de încălzit sau a coșurilor de fum. Apelați la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire! Orice improvizaţie poate conduce la incidente cu repercusiuni majore!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.